Известие

Collapse
No announcement yet.

Изтича ми маслото!

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Изтича ми маслото!

Здравейте...Преди 2 дена смених маслото на колата...всичко точно, докато днес не загледах че под колата има една локва от масло....!! Преместих я на друго място, за да се уверя че тя капе..и ДА за съжаление под нея имаше петно с диаметър около 15см.. за около 12 часа....

Дифтунгата е стегната както трябва...Казаха ми като сменях и свещите, че и горе при "авансатора" (каквото и да е това) също била омаслена...и демек теча може да е бил и от горе..., но на снимките не се вижда да се стича от горе..а по-скоро си е баш най-отдолу..снимах я там и прилагам снимки....

От какво може да е? Наплашиха ме, че може да е сериозен ремонта... Лошото е, че заминавам след седмица за Америка и ще бъда там 3 месеца...и то за това време ще ми изтече цялото масълце...Кажете какво да я правя...При Лисан имам уговорка за вторник....до тогава да я карам ли или само ще влоша теча!?!
    Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
    Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Като гледам може и картера да е спукан.Като го спуках моя имаше същото омазняване на картера.Виж в задния край над пробката да не е спукан.Почисти го добре и виж хубаво,че не се забелязва от пръв поглед.Огледай го внимателно отгоре задния край моят точно там беше спукан.

Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 150+++hp
    EX = Alfa Romeo 156 2.4 JTD
    EX = Alfa Romeo 155 1.8 8v TS

Comment

При евентуално спукан картер...заварява ли се или НОВ?
      Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT

Comment

Миене на пароструйка каране и гледане откъде какво що
        sigpic
        156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
        "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

Първоначално публикувано от digitalundgrd
          При евентуално спукан картер...заварява ли се или НОВ?
          Заварява се
          0888515205

Comment

Моя го завари един пич при кат.Понеже бе-е само пукнато ми взе 50 лв. а го свалях при Румбата от клубния сервиз,че е близо.

Comment

Колега дай кординати на този пича, който ти е заварил картера...то ако му има на моят нещо най-вероятно е някаква малка пукнатина, защото не тече по много..

FIAT Coupe 16VT

Comment

Ебаси каква е тази цена за заварка тия заварчици по вашия край май богаташи ще стават. МАлко офтопик ама ако е пукнатина може да се направи и на място колата сде обръща на една страна и се заваря и пак няма д аструва 50 лв цената трябва да е около 2-3 лв на самтиметър .
                156 1,8 ТS 99
                Nissan Murano 2005

Comment

Ебаси каква е тази цена за заварка тия заварчици по вашия край май богаташи ще стават. МАлко офтопик ама ако е пукнатина може да се направи и на място колата сде обръща на една страна и се заваря и пак няма д аструва 50 лв цената трябва да е около 2-3 лв на самтиметър .

[quote:1xv4dpab]

Нямаше как да се завари на място,щото беше отзад и нагоре към двигателя.А самата пукнатина беше доста дълга и разклонена
                  Колега дай кординати на този пича, който ти е заварил картера...то ако му има на моят нещо най-вероятно е някаква малка пукнатина, защото не тече по много..

Значи като влизаш в кат от към регистрацията,подминаваш това там за огледите за паркинг щета и има една уличка ведна в дясно на левия завой.Влизаш и отдясно има сграда след нея има един паркинг.До самия паркинг отляво има една барака.Ете там е
                  [/quote:1xv4dpab]

Comment

Нещо ги обурках тея цицтати ама ще ме разберете де

Comment

Колеги, а някаква "боза" дето да я сипя в двигателя и да спре теча има ли? Защото знам за радиатори, че има подобна "добавка"..

FIAT Coupe 16VT

Comment

Мисля,че имаше няква на лику моли,ама по-добре недей.Ако питаш мен си намери канал някъде,вземи малко поксипол,шкурка и корселин.Точиш маслото,потсушаваш ххубаво,после шкурене,корселин и лепене.А колко ще издържи е божа работа.
                        Това при полужение,че ти е спукан картера де.

Comment

Хаха викаш по сиромашкия начин

Хубаво, ама тоя поксипол дали издържа на висока температура....щот все си мисля, че картера се нагрява бая...или греша.?!

FIAT Coupe 16VT

Comment

Имам един приятел който си счупи картера на бмв-то в Кюстендил и го залепи с 10 тубички поксипол и една цинкова кофа.Така и го продаде.

Comment

Ами като направим проста сметка , че една тубичка поксипол е 3.50лв. бая евтино му е излезнало .

Comment

Working...
                              X